In2recyling verzorgt de inzameling en verwerking van de diverse soorten papier en karton vanaf bedrijven en gemeenten. Het bont papier wordt in diverse gemeentes ingezameld en distributiecentra, verpakkings- en grafische bedrijven zijn de bronnen voor de bedrijfsmatige stromen.  Bont papier, karton en drukkerijafval zijn de grootste stromen papier.

Deze materialen worden afgezet naar erkende papierfabrieken in binnen- en buitenland.

De zachte kunststoffen die wij inzamelen en verwerken zijn voornamelijk folies, bigbags en nonwovens. De belangrijkste type kunststoffen in deze zachte materialen zijn LDPE (Lage Densiteit Poly Ethyleen), HDPE  (Hoge Densiteit Poly Ethyleen) en PP (Poly Propyleen). Dit is vooral als verpakkingsmateriaal gebruikt.

Deze stroom materiaal kan heel divers zijn en is voornamelijk afkomstig vanuit bedrijven. De materialen komen direct of indirect vrij bij het productieproces. Daarbij spreken wij over schoon productie- of post-industrieel afval. In beperkte mate krijgen wij ook post-consumer (vanuit huishoudens) binnen. De belangrijkste type kunststoffen zijn:

# 1    PET            (Poly Ethyleen Tereftelaat)

# 2   HDPE         (Hoge Densiteit Polyethyleen)

# 3   PVC            (Poly Vinyl Chloride)

# 4   LDPE         (Lage Densiteit Poly Ethyleen)

# 5   PP               (Poly Propyleen)

# 6   PS               (Polystyreen)

# 7    Overig zoals PC, ABS, PA of samengestelde kunststoffen

Naast onze eigen productie van diverse kunststof maalgoed, krijgen wij ook maalgoed en regranulaat binnen. Het maalgoed wordt door derden gemalen, bijvoorbeeld tijdens het productieproces. De kunststoffen die wij voornamelijk verwerken zijn HDPE, PP, PET en PS. Voor de overige stromen (zoals PA, ABS, PVC, etc) kunnen wij ook vaak een passende oplossing bieden.

Afhankelijk van het type kunststof en de eigenschappen, kunnen wij dit direct inzetten bij de productie van nieuwe producten.